2017年3月12日 星期日

Day 3:小豆島国際ホテル (Shodoshima International Hotel)

2016 年10 月09 日
小豆島国際ホテル (Shodoshima International Hotel)
〒761-4106 香川県小豆郡土庄町甲24−67


◇アウトレット角部屋◇和洋室もしくは和室【オーシャンビュー】
一泊二食:旬の地魚姿造り付き☆瀬戸内魚介と小豆島の郷土 料理をふんだんに☆小豆島会席
18,510 円(大人)× 4 名
合計:74,040 円(税込・サービス料込)
入湯税大人150 円


酒店位置就喺天使之路旁邊,所以亦係不二之選,我訂嘅房係可以望到天使之路。
最初訂房時係三個人,後來因為朋友加入,入住前三個星期需要通知酒店加人,但e-mail發出都無回應,最後要另發一張傳真先得到酒店最終確認房間改為四個人。

其實如果酒店唔回覆都問題不大,因為房間本身已訂好,到埗再通知都係加多一份床舖,不過晚餐係需要預先通知酒店安排,所以都係得到確認會比較安心啊!

酒店大堂



走先發覺原來可以喺到領取唔同款式嘅浴衣咖!

大堂可以通往花園


花園前清楚睇到天之使之路


有個幸福之鐘(名字係我自己編的)


上房睇吓啦!

兩張床

另兩張床會係榻榻米



酒店旁有游泳池,只在夏天季節開放。

土產手信店當然不少得


房間望出去可以見到天使之路

但因為我哋被安排在二樓尾房,所以觀景被前面小屋頂阻咗一部份。






沒有留言:

張貼留言