2018年1月14日 星期日

Day 4.1 @ 小豆島 - 潮退後的天使之路

Day 4.1 @ 小豆島 - 潮退後的天使之路

2016年10月10日 / 星期一 (第四天)
10:15 ~ 10:20 | 酒店免費穿梭巴士 | → 国際ホテル → 土庄港
10:40 ~ 11:15 | フェリー| 土庄港 → 高松築港
11:59 ~ 12:13 | 「高松市役所」バス ~ 西廻り | 寿町 → 栗林公園前
13:43 ~ 14:00 | 「高松市役所」バス ~ 東廻り | 栗林公園前→ 高松駅

(交通收費及詳細資料請往實際交通篇)
酒店:高松ターミナルホテル (Takamatsu Terminal Hotel)

照舊一早起身先去浸溫泉,然後就出去睇潮退後嘅天使之路。今次好好彩地潮退、潮漲時間我哋都剛好遇上。

但高估咗當時嘅溫度,雖有太陽,但一早海風吹埋嚟原來係幾凍,因為無著外褸,所以都只係下一圈影吓相就要返酒店。



今早嘅早餐係自動餐,好多嘢食好好味,而且重有噚晚錯過咗嘅三色麵,好正呀!哩間酒店真係住得過呀!

食飽早餐就先送Lo上酒店提供往碼頭嘅免費穿梭巴士,佢今次要由小豆島返岡山再返香港,而我哋就可以留多個多鐘頭先坐船去高松,繼續下一個行程。



到達碼頭後先去買票,今次會坐細啲但快啲嘅快船,哩隻同香港入長洲嗰啲好似,我哋都係鐘意噚日隻大船。 35分鐘就到咗高松了。



2 則留言:

  1. 回覆
    1. 我開頭都驚好拋,但又OK喎!好穩,可能比維港拋慣呀! 😂

      刪除